Žodį someljė esame įpratę girdėti šalia gėrimų. Iš prancūzų kalbos kilęs žodis įvardija specialistą, išmanantį vynų derinimą, pateikimo meną ir taisykles. Žmogų, gebantis atpažinti vynus iš aromato ir skonio.
Jeigu paklaustumėte, kas bendro tarp medaus ir vyno, tai atsakymas galėtų būti labai platus, o galėtų būti ir labai paprastas. Pirmai pažinčiai pradėkime nuo pastarojo – tiek vynas, tiek medus ragaujami iš taurės. Taip taip, ši dalis daugelį stebina, bet medaus degustacija – labai elegantiškas reikalas. Skirtingai nei vyno someljė, kurie suka taures prieš uostydami ir ragaudami, kad pajustų vyno aromatus ir junginius, medaus someljė, medaus aromatą sužadina ištepdami savo taures medumi. Kai medus tolygiai pasklinda po stiklinę, jis uostomas ir tik tada ragaujamas.