Blog'as

Čia visuomet driekiasi eilės. Vos 27 m2 patalpoje telpa tik keli žmonės, tačiau visa paletė kvapų, skonių ir netikėtų derinių. O mažos ir jaukios vietos sienas puošia vis nauji konkursų apdovanojimai. Tad, jeigu būsite Bolonijoje, pasižymėkite šį adresą: Via dei Mille 3a, šią mažą Sablé Gelato ledainę aplankyti būtina.
Šlapios katės, arklidžių, kapinių gėlių ar grindų šluostės kvapas… Kaip manote, apie ką tai? Šiais žodžiais tikrai nenoriu atpasakoti, kuo kvepia tvartas, tvarkos aksesuarai ar gyvūnai po lietaus. Tai – žodžiai, kuriais galime apibūdinti medų.
Žodį someljė esame įpratę girdėti šalia gėrimų. Iš prancūzų kalbos kilęs žodis įvardija specialistą, išmanantį vynų derinimą, pateikimo meną ir taisykles. Žmogų, gebantis atpažinti vynus iš aromato ir skonio. Jeigu paklaustumėte, kas bendro tarp medaus ir vyno, tai atsakymas galėtų būti labai platus, o galėtų būti ir labai paprastas. Pirmai pažinčiai pradėkime nuo pastarojo – tiek vynas, tiek medus ragaujami iš taurės. Taip taip, ši dalis daugelį stebina, bet medaus degustacija – labai elegantiškas reikalas. Skirtingai nei vyno someljė, kurie suka taures prieš uostydami ir ragaudami, kad pajustų vyno aromatus ir junginius, medaus someljė, medaus aromatą sužadina ištepdami savo taures medumi. Kai medus tolygiai pasklinda po stiklinę, jis uostomas ir tik tada ragaujamas.